Maria Lucia og Sofie til web_FINAL

Sofie kæmper for sin hjertesyge lillesøster

Mød Sofie på 6 år. Hun er en glad og viljestærk pige – fuld af energi og gode idéer, så de voksne slet ikke kan følge med. Og så er hun meget omsorgsfuld over for sin lillesøster, Freja, der er født med en sjælden hjertefejl. 

 

”Sofie ved, hvad hun vil”, fortæller hendes mor, Cindie med et smil, om sin 6-årige datter. Sofie er storesøster til hjertebarnet Freja på 2 år, og den rolle tager hun meget seriøst. Da hun hørte, at man kunne samle ind til Hjerteforeningen i kampagnen "Kæmp for hjertet", var hun ikke i tvivl.

“Jeg vil kæmpe for Freja.”

Sofie, 6 år

Lille Freja fik en hård start på livet. De første 5 uger af hendes liv går alt som det skal og hun trives godt. Men pludselig får Freja det tiltagende dårligt og bliver indlagt på hospitalet. Her får familien en hård besked: Freja har en alvorlig hjertefejl kaldet ALPACA og skal opereres akut.

Frejas liv hænger i en tynd tråd. Heldigvis overlever Freja, og lægerne kalder hende en lille mirakel-baby. Freja er det sværeste tilfælde af ALCAPA, de har set de sidste 10 år. Efter 4 uger på Rigshospitalet bliver familien udskrevet.

I de 4 uger er familien indlagt på Ronald McDonald hotellet, og Sofie er med igennem det hele. Sygeplejersker og familien hygger om hende, og faktisk husker hun tiden på hospitalet som hyggelig. Hun fik sit eget "kontor" inde på Frejas stue, hvor hun kunne sidde og tegne og lave krea-ting. Hun lavede bl.a. et fint lille armbånd til Freja, som hun fik på sin lille ankel.

SE VIDEO: Hør Sofies historie

Laver fine armbånd til fordel for hjertesagen

Til sin indsamling vil Sofie lave armbånd og sælge i lokalmiljøet. Hun har endda fået hele sin gruppe i fritidshjemmet til at være med til at lave armbånd og støtte den gode sag. Og hele familien bakker op:

"Som mor bliver jeg meget stolt af, at Sofie vil samle ind. Jeg er også glad for, at vi som familie kan give noget tilbage, fordi jeg er virkelig taknemmelig for alt det, vi har fået fra Hjerteforeningen. Al den hjælp og støtte – og hjertevarme. Jeg føler mig godt passet på, og det vil jeg gerne kunne bidrage til, at andre også skal føle", siger Sofies Mor, Cindie.

Maria Lucia vil hjælpe Sofie med at kæmpe for hjerterne 

Sofie elsker at pynte sig op, klæde sig ud i fine kjoler og skørter, synge og danse. Og så er hun en kæmpe Frost-fan. Hun blev derfor utrolig glad, da hun hørte, at sangerinden Maria Lucia, der lægger stemme til Elsa i Frost filmene, skulle hjælpe hende med sin indsamling.

"Det er så rørende, at Sofie vil lave en indsamling for sin lillesøster. Og hvis jeg på nogen måde kan hjælpe, så gør jeg selvfølgelig det. Jeg mistede selv min far til en blodprop, så jeg har haft hjertesygdom helt tæt på livet. Jeg vil rigtig gerne hjælpe med at sprede budskabet, så vi kan få flere penge til forskning", siger Maria Lucia.