Smilla og Thomas_Lille til forsiden

Smilla kæmper for en fremtid uden hjertesygdom

Mød Smilla på 9 år. Hun er en helt almindelig dansk pige, der elsker at danse, tegne, spille håndbold og cykle. Og alligevel er hun noget ganske særligt, fordi hun tager hjertesagen i egen hånd.

Trods sin unge alder har Smilla oplevet på egen krop, hvor ondt det gør at miste. På bare en måned mistede hun både sin farfar på 65 og sin faster på 28 år til alvorlig hjertesygdom. Hun synes, det er helt urimeligt, at især unge mennesker skal kæmpe med et dårligt hjerte. Derfor vil hun gøre noget i kampen mod hjertesygdom. Hun vil gøre en forskel for de små hjerter – og for fremtidens hjerter.

“Jeg samler ind til de små hjerter, fordi jeg har mistet min farfar og min faster – og jeg vil ikke ha’, at flere dør af hjertesygdom”, siger Smilla.

Smilla er en ægte hjertekriger, og hun har allerede i en alder af 9 år en tradition for at samle ind til Hjerteforeningen ved at deltage i cykelløbet Hjertetouren – et cykelløb, hvor det handler om at cykle så mange kilometer som muligt på 24 timer til fordel for hjertesagen. Årets præstation på 153 kilometer til hjertesagen er dog ikke nok for Smilla – for i år er hun gået sammen med andre børn og Hjerteforeningens ambassadører for at kæmpe for hjerterne.

SE VIDEO: Hør Smilla fortælle, hvorfor hun samler ind til Hjerteforeningen.

Smilla kæmper for en fremtid uden hjertesygdom

Smilla danner makkerpar med ambassadør Thomas Evers Poulsen, som glæder sig til at bakke op om Smillas indsats.  

”Jeg har selv mistet min farmor til hjertesygdom, så jeg kender godt den følelse af sorg og uretfærdighed Smilla sidder med. Og så er jeg dybt imponeret over hvor sej hun er. At hun har de tanker om at hjælpe andre allerede som en 9-årig, det synes jeg er stort. Så jeg vil selvfølgelig gøre alt hvad jeg kan for at støtte op om hendes indsamling.”, fortæller Thomas.   

Smilla og Thomas har heldigvis mere til fælles end at have mistet til hjertesygdom. De er begge glade for håndbold, kan ikke få nok af glans og glimmer og ikke mindst elsker de begge to at danse!  

 

SE VIDEO: Hvordan det gik, første gang de skulle mødes

Du kan også bidrage i kampen mod hjertesygdom. Din støtte går til livreddende forskning og forebyggende indsatser.  

 

Hjælp Smilla og Thomas med at kæmpe for hjertet!