Laudrup og drengene topbanner

Fodbold inspirerede brødrene til at hjælpe hjertebørn

Mød brødrene Alfred Emil på 16 og Sigurd på 13. De er begge født med en medfødt hjertefejl, der gav dem en hård start på livet. I dag er de heldigvis begge raske og lever et sundt og aktivt liv, hvor hjertefejlen ikke fylder i hverdagen.

 

Statistikken viser, at der er større risiko for, at et barn født med en hjertefejl får søskende, der også er hjertebørn. Og lige præcis det var tilfældet, da Alfred Emil blev storebror til Sigurd. Begge brødre måtte igennem en hjerteoperation som helt små, men har det i dag rigtig godt.

 

I 2019, da drengene var henholdsvis 10 og 13 år gamle, deltog de i Hjerteforeningens fodboldskole for hjertebørn, hvor de for første gang mødte andre hjertebørn. De mødte mange, der havde det meget værre end dem – og det gjorde stort indtryk på dem.

“Det er derfor, vi vil samle ind til Hjerteforeningen. Fordi vi ved, at pengene går til forskning, som kan give andre børn mulighed for at leve et normalt liv, som vi har fået – på trods af hjertesygdom.”
Alfred Emil, 16 år

SE VIDEO: Se hvordan Michael Laudrup overrasker drengene

Michael Laudrup støtter drengenes kamp for hjertet

Netop fodbold har fyldt rigtig meget hele deres liv. Begge drenge træner flere gange om ugen, og Sigurd spiller endda på eliteplan og har ambitioner om at blive professionel målmand.

Det er derfor stort for brødrene, da de får at vide, at Michael Laudrup, fodboldlegende og ambassadør for Hjerteforeningen, giver dem en hånd med indsamlingen.

”Han er jo en af de allerstørste danske fodboldspillere – så det er rimelig sejt, at han bare kommer hen til mig og siger mit navn”, siger Sigurd, som selv drømmer om at blive professionel fodboldspiller en dag.

 

”Det er megafedt, at så stor en personlighed som ham vil hjælpe til med at sprede vores budskab”, siger Alfred Emil.

Michael Laudrup fortæller, at han blev overrasket over at se, hvor mange børn og unge, der lever med en hjertefejl. Medfødte hjertesygdomme er den hyppigst forekommende fødselsdefekt og udgør ca. en tredjedel af alle fødselsdefekter.

Takket være forskning, bedre behandling og opsporing overlever ca. 85 % af alle hjertebørn til voksenalderen i dag. Men desværre er det ikke alle, der har det lige så godt som Alfred Emil og Sigurd.

Michael Laudrup var derfor ikke i tvivl om, at han ville hjælpe med at give et skub til drengenes indsamling.

SE VIDEO: Hør om Alfred Emil og Sigurds hårde start på livet her.

“De her drenge har selv oplevet, hvilken forskel forskning kan gøre. De har fået et helt almindeligt liv efter at blive opereret for deres hjertefejl. Og så vil de gerne give det videre, og hjælpe andre med at få de samme muligheder som dem. Det synes jeg er meget stort”, fortæller Michael.

Michael Laudrup håber, at den landsholdstrøje og fodbold, han har doneret til drengenes indsamling, kan hive nogle penge ind til Hjerteforeningen.

For mig er det særligt vigtigt at hjælpe de her børn og unge – fordi det er dem, der har været her kortest tid. Det er dem, der har hele fremtiden foran sig”, siger Michael.